Hurtig indisk lammeret

Jeg er nu ved at være kommet mig over tirsdagens uventede fuldskab. Det tager et par dage i min alder. Jeg startede dagen i dag med en morgenløbetur. Det er altid en god måde at få vendt bøtten. Og jeg trængte jo lissom lidt til oprejsning efter sidste gang, og fik jeg så det? Mjoohh… Det var simpelthen den smukkeste tur. Frost, høj sol og en spejlblank sø. Og så alle efterårsfarverne.  Jeg er en lykkeligere version af mig selv, når jeg får løbet regelmæssigt, og derfor irriterer det mig grænseløst, at mit skinneben driller igen. Indtil videre er taktikken at ignorere det, og det er næppe specielt klogt sådan på den lange bane.

Nå, men temperaturen er jo faldet, der er frost om natten, og jeg fryser. Altså ikke når jeg løber, men på de fleste andre tidspunkter. Uldundertrøjerne er derfor nu en fast del af påklædningen, og det hjælper. Men kun lidt. Jeg har bestilt yderligere to langærmede merinouldsundertrøjer fra UK, som jeg håber kommer inden weekenden, så vi kan komme ud og nyde efteråret i Dyrehaven.

I går skulle vi egentlig have haft squash fyldt med krydret lammekød, men jeg frøs og havde lyst til noget varmt, comfyfood-agtigt. Lammekødet skulle bruges, og jeg var presset på tid, så det endte med en indisk lyngryde. Og det blev faktisk rigtig lækkert.

Ingredienser i cirkatal
500 g hakket lam
1 hakket løg
1 fed hvidløg
1 tsk revet ingefær (eller stødt)
1 spsk koncentreret tomatpure
2 dl crème fraîche 38%
1-1½ dl vand
1 spsk stødt koriander
1 spsk kanel
2 tsk kardemomme
2 tsk gurkemeje
1½ tsk nelliker
2 tsk spidskommen
salt

Sådan
Brun kødet i smør/fedtstof og tilføj hvidløg, ingefær og løg. Hæld tomatpuré og alle krydderierne i og rør rundt. Tilsæt crème fraîchen og vandet og lad simre under låg i 20-30 min, eller hvor lang tid, du nu har

Billederne er lidt triste og yder ikke retten retfærdighed. Det ligner jo bare almindelig kødsovs.  I virkeligheden havde retten en fin rød/gul farve. Nå, men snittet hvidkål var fint tilbehør. Også ungerne syntes, det smagte glimrende. “Det smager jo af risengrød”, var drengens dom! Det tror jeg er positivt ment.

7 responses to “Hurtig indisk lammeret

 1. Hej Jane.
  Jeg har et spørgsmål ang den kokosolie der hedder Cocosa. Den findes i 2 varianter – en med og uden smag. Den uden smag, er det stadig på højde med den med smag, i forhold til det sundhedsmæssige? Har overvejet at købt den til at stege i. Tror jeg vil blive træt af kokossmagen 🙂
  Hilsen Rikke..

 2. Hej Rikke. Jeg bruger også den uden smag. Jeg er heller ikke så vild med, at kokossmagen skinner igennem i madlavningen. Det er min opfattelse, at den uden smag stadig har de samme sundhedsmæssige gevinster, men selvfølgelig er den jo behandlet yderligere for at fjerne smagen.

  Men det er et godt spørgsmål. Andre som ved noget her?

 3. Tak for inspiration, jeg havde en pakke hakket okse i køleskabet og resten på lager (undtagen creme fraiche, så den er skiftet ud med fløde :p )

  Det dufter godt so far…

 4. Herligt Anne, håber det smager 🙂

 5. Det smagte helt vidunderligt 🙂

 6. Hvor køber du hk. lam henne? Det synes jeg aldrig, jeg støder på i hverken Netto eller Irma, hvor jeg gør mine indkøb.

 7. Hej Mette, jeg får hakket lam fra Middagsfred, som er et svensk madkoncept, der leverer måltidskasser. Jeg har heller ikke stødt på det i danske supermarkeder. Irma ville da være bedste bud. Ellers er det en tur til slagteren!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s