Kernebrød og knækbrød – uden mel

I dag skulle vi have gæster til frokost, og jeg bagte derfor kernebrød og knækbrød. Jeg har bragt opskrifterne før, men jeg bringer dem igen i en fornyet og forbedret form. Begge dele er ualmindeligt vellykkede.

Kernebrød – ingredienser
100 g hørfrø
150 g græskarkerner
100 g sesamfrø
100 g solsikkekerner
100 g grofthakkede mandler
50 g grofthakkede hasselnødder
150 g revet, lagret ost
5 æg
½ dl olie
3 tsk salt

Sådan
Kerner, frø og nødder blandes i skål med olie og salt. Æg piskes og blandes i kerneblandingen sammen med den revne ost. Hæld dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir og bag i ovnen i 70 min. ved 160 grader.


Knækbrød – ingredienser
2 dl hørfrø
1½ dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1-2 tsk salt
1½ dl koldt vand
1 æg

Sådan
Bland det hele sammen i en skål og lad den hvile i en times tid. Vær ikke nervøs for, at dejen virker alt for våd. Hørfrøene suger væsken. Klat den herefter ud på en bageplade. Jeg bruger en dejskraber til at klatte den ud med, og det fungerer fint. Bages i 2 timer ved 125 grader. Knæk og spis!


På frokostbordet var der andre lækkerier.


Tomatsalat med bøffelmozzerella og basilikum.


Æggemuffins med bacon.


Soyamarineret svinemørbrad.


Æblerøget cheddar, manchego og vesterhavsost. Og Hanegals oksespegepølse.


Og et sultent barn 🙂

3 responses to “Kernebrød og knækbrød – uden mel

  1. Holder knæk brødet sig sprødt hvis man opbevare det i en luft tæt beholder??
    ser godt nok lækkert ud det hele

  2. Hej Helle,
    Knækbrøddet holder sig rigtig fint sprødt i en lufttæt beholder. Og det kan også fryses. Brød af kerner og nødder er jo lidt dyre at lave, så det duer ikke at de bliver kedelige og må smides ud…

  3. Hvor ser den frokost skøn ud 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s